Pagina's

vrijdag 5 oktober 2012

Selfmade Browniecake!

Mijn favoriete cake is de zelfgemaakte Browniecake.. Ik ben er persoonlijk helemaal weg van. Hierbij zal ik het recept met jullie delen, want deze chocolade wonder is echt geen uitdaging!

Om te beginnen zorg je dat je de juiste benodigdheden in huis hebt:



Ingrediënten:
50 gr. cacaopoeder (gezeefd)
100 gr. bloem (gezeefd)
150 gr. roomboter
120 gr. suiker
60 ml. water
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
4 repen melkchocolade
1 reep witte chocolade
Vanille aroma

Bereidingswijze: Neem een schaal en klop hier de eieren in. Voeg de suiker toe en mix het tot een geheel. Ondertussen neem je een steelpannetje en doe je hier 3 repen melkchocolade(blokjes), de roomboter en het water in. Zet het op een laag vuurtje en laat het geheel smelten tot een fijn chocomengsel. In de tussentijd zeef je de meel en cacao poeder beide apart. Als het chocomengsel volledig gesmolten is kun je deze toevoegen aan de suiker/ei mix.. Voeg twee druppeltjes vanille aroma en het zakje vanillesuiker toe. Voeg vervolgens al roerend de gezeefde cacaopoeder toe en daarna de gezeefde bloem. Tenslotte doe je er twee grote eetlepels bakpoeder bij.. Roer het geheel goed door totdat je een dikke yoghurtbeslag krijgt.

Mocht je het lekker vinden om stukjes chocolade tussen je cake te hebben, dan kun je dit nu er door heen doen. Je kan er voor kiezen om kant en klare vlokken te kopen of gewoon een reep fijn te snijden.

Neem je bakvorm en wrijf deze goed in met olie en cacao. Vergeet niet de zijkanten mee te nemen en wrijf dit even goed uit met een servetje.

Verwarm je oven 15 minuten op 160 graden voor. Doe dan je cake er in en laat deze 35 minuten bakken. Ik kan geen exacte tijdsduur geven, maar je kunt d.m.v een saté stokje controleren of de cake klaar is. Prik in het midden van de cake en haal deze er voorzichtig uit.. Komt het stokje er schoon uit, dan is je cake klaar! Zo niet, dan laat je 'm nog even met rust.

Voor de topping kies ik ieder keer voor iets anders! Laat je creativiteit de vrije loop!

Het resultaat:


Mocht er iets niet duidelijk zijn, dan hoor ik dat graag!

Liefs, Sally



1 opmerking:

  1. Ah, dat ziet er super lekker uit !
    Leuke blog, ik volg je. Zou je mij terug willen volgen ? :)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen