Pagina's

maandag 17 december 2012

Kijkvoer: Seriefreaks!

De wintermaanden.. <3 Wat is er nu fijner dan met een dekentje in bed/op de bank kruipen en een serie kijken? Exactly! Een warme mok met thee of chocolade melk erbij en heel veel chocolade. <3 Ik ben zelf wel een serie freak. Het gaat soms dan zo ver dat als ik klaar ben met een serie, ik me zo ellendig voel, alsof mijn leven ook afgelopen is. Yeah, I know. Sickminded. Om maar een sterk voorbeeld te noemen: As The World Turns. Inmiddels een jaar geleden beëindigd, maar de breuk is nog steeds aanwezig. Zo zag ik toentertijd continu een reclame voorbij komen die verkondigde dat ATWT zou eindigen, maar het drong nog niet tot me door. Tot de laatste aflevering werd uitgezonden enik er toch echt aan moest geloven. Ik sloot mijn avond altijd af meteen aflevering van ATWT en dat jaren lang. Ik wist niet wat ik moest doen. Raakte lichtelijk in paniek bij de gedachte dat ATWT niet meer zou worden uitgezonden. Poor me. Ik zat gisteren te kijken naar Ushi. You know.. Wendy van Dijk omhult in een Chinees vrouwtje en zich bezig houdt met het voor de gek houden van celebs. Brad en Katie waren te gast. Ik realiseerde me ineens weer hoe erg ik ATWT mis. Maar ach.. Aan alles komt een eind, behalve aan mijn liefde voor eten natuurlijk. Infinite love. Dat brengt me op het volgende: Infinity times infinity. Een welbekende uitspraak uit de serie Revenge. Op dit moment mijn favoriete serie. Een serie met een meeslepend en ontroerend verhaal! Ik zal een aantal series voor jullie opsommen. De series met een ´<3` achter de titel, zijn de series die ik zelf ook volg. De rest zijn series waar ik zelf nog een begin aan moet maken en zeker aanraders zijn!

Revenge <3


De serie vertelt het verhaal van Emily Thorne, een vrouw die terugkeert naar The Hamptons, een plek waar ze de zomer vaak doorbracht met haar(overleden) vader, om wraak te kunnen nemen op iedereen die haar en haar familie heeft kwaad gedaan in het verleden. Centraal in haarplan staat de wraak op Victoria Grayson, een vrouw op wie haar vader verliefd was en hem heeft bedrogen en bestolen.
Suits <3

Verhaal:Mike Ross is een briljante college dropout wiens droom om ooit een advocaat te worden in duigen viel toen hij geschorst werd. Met zijn hoge IQ en fotografisch geheugen kan hij leven van het maken van de Law School Admissions Test voor anderen. Tijdens een klus voor zijn beste vriend loopt hij per ongeluk binnen bij Harvey Specter, die sollicitaties afneemt voor zijn nieuwe advocaat-stagiaire. Harvey Specter is een van de beste bedrijfs juristen in New York City en is gepromoveerd tot senior partner bij het top advocatenkantoor Pearson Hardman en aangezien elke senior partner bij Pearson Hardman een advocaat-stagiaire moet hebben houdt hij de sollicitaties. Harvey is onder de indruk van de adremheid van Mike, zijn encyclopedische kennis van de wet en oprechte wil om advocaat te worden: hierdoor neemt hij Mike aan en doen ze alsof Mike afgestudeerd is aan Harvard Law School. Alleen de secretaresse\en vertrouweling van Harvey, Donna Paulsen, weet van het geheim af. 

PrettyLittle Liars <3
Verhaal:Het verhaal gaat over vijf meisjes: Aria, Hanna, Emily, Spencer en Alison. Op een dag aan het einde van hun schoolperiode hebben ze een logeerpartijtje. Die dag verdwijnt Alison spoorloos. Één jaar later zijn de beste vriendinnen helemaal uit elkaar gegroeid en hebben ze nieuwe vrienden. Maar wanneer Aria een jaar later terugkeert naar Rosewood krijgen ze ineens rare berichtjes van iemand die zich 'A' noemt. A dreigt hun levens te verwoesten door geheimen openbaar te maken die enkel Alison kon weten. Is A Alison, hun beste vriendin die een jaar geleden verdwenen is? Of is A degene die verantwoordelijk is voor Alison haar verdwijning? Lukt het hen A te ontmaskeren of is A hen te vlug af?Homeland
Verhaal:Nadat Carrie Mathison in Irak een illegale operatie uitvoert wordt ze geschorst en overgeplaatst naar de afdeling van de CIA in Langley, Virginia. Tijdens die illegale operatie in Irak, werd ze gewaarschuwd door een informant dat een Amerikaanse krijgsgevangene was overgelopen naar Al-Qaida.


Als ze op een dag voor een spoedzitting naar Langley wordt geroepen, krijgt ze de informatie dat Nicholas Brody, een Amerikaanse Marine Sergeant, de krijgsgevangene is waar haar informant haar voor gewaarschuwd heeft. Echter zien de Amerikaanse overheid en de CIA de marinier als een oorlogsheld. Ze realiseert zich dat het vrijwel een onmogelijke taak is op haar superieuren te overtuigen. Carrie benadert de enige persoon binnen de CIA die ze kan vertrouwen, Saul Berenson.. 
  

Dexter
Verhaal:Dexter volgt het leven van de forensisch onderzoeker Dexter Morgan, werkzaam bij de politie in Miami op de afdeling moordzaken. Dexter is daarnaast een seriemoordenaar en hij heeft van zijn adoptievader Harry geleerd om enkel degenen te vermoorden die het "verdienen": andere moordenaars die hun straf ontlopen zijn. Dexter is voortdurend op zoek naar de balans tussen zijn drang en het leiden van een normaal leven, zijn stiefvader leerde hem namelijk als eerste regel om "nooit gepakt te worden".


TheWire


Verhaal:In de door drugs geteisterde straten van west Baltimore kom je zowel good guys als bad guys tegen. Een onderzoek mondt uit in een complex kluwen van riskante afluistersessies en surveillance missies. Omdat het verhaal zowel vanuit het perspectief van de politie als dat van hun doelwitten verteld wordt, roept de serie een wereld op waar in de scheidingslijnen tussen goed en slecht vervagen en waarin de traditionele noties van misdaad en strafmaat bij elke nieuwe plotwending op de proef gesteld worden.The Walking Dead
TheWalking Dead is een Amerikaanse televisieserie over een groep mensen die trachten te overleven in een wereld vol met zombies. Een serie die goed staat aangeschreven op IMDB. Een serie, waar je eigenlijk niet veel over vrij kunt, maar gewoon moet bekijken!

BreakingBad

Verhaal:Walter White is scheikundeleraar. Op het moment dat zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen naar een leven als misdadiger. Met de hulp van Jesse, maakt en verkoopt hij de drug meth.

New Girl <3

Verhaal:De sukkelige maar schattige Jess is op zoek naar een nieuwe woning nadat ze haar vriend betrapt met een ander meisje. 
Ze komt te wonen in een appartement met drie vrijgezelle mannen: bartender Nick, fitnesstrainer Coach en vrouwenversierder Schmidt (MaxGreenfield). 
Ze overtuigt hen haar te accepteren door te vertellen dat ze bevriend is met modellen. 
In de eerste afleveringen probeert het drietal haar weer op de been te krijgen.White Collar

Verhaal:Neal Caffrey is een oplichter, vervalser en een dief. Hij is echter gevangen genomen na een periode van drie jaar kat en muis-spel met de FBI. Na drie jaar en negen maanden van zijn gevangenisstraf ontsnapt hij uit de streng beveiligde federale gevangenis om Kate, zijn ex-vriendin, te vinden. Peter Burke, de FBI-agent die Caffrey gevangen heeft genomen, gaat naar hem op zoek en brengt hem terug naar de gevangenis. Vooraleer hij weer in de gevangenis belandt geeft Caffrey aan informatie te hebben over een andere zaak waaraan Burke werkt. Deze informatie wil hij echter alleen kwijt aan Burke als er een ontmoeting wordt geregeld waarbij Caffrey met hem kan praten. Tijdens deze ontmoeting stelt Caffrey voor om Burke te helpen andere criminelen op te pakken als onderdeel van het programma voor zijn vervroegde vrijlating. Burke twijfelt, maar gaat akkoord. Na de succesvolle arrestatie van een aantal White Collar-criminelen heeft Caffrey aan Burke bewezen dat hij hem echt wil helpen, en dat hij niet zal proberen om opnieuw te ontsnappen. 

Prime Suspect
Verhaal: De serie gaat over defictieve inspecteur bij de Londense politie (Metropolitan Police Service) Detective Chief Inspector (DCI) Jane Tennison. Tegen de achtergrond van op te lossen moordzaken laat de serie zien hoe ze zich tegen de stroom in ontwikkelt in een door mannen gedomineerde beroep. Jackie Malton, één van de slechts vier vrouwelijke DCI’S toen de serie begon, trad op als adviseur van de schrijvers. Het lukt Tennison niet goed om een evenwicht te vinden tussen haar werken privé situatie. Haar relaties lopen daardoor steeds stuk..Naarmate de serie vordert gebruikt ze steeds vaker alcohol ter ontspanning. Dit leidt in het laatste seizoen zelfs tot het bijwonen van vergaderingen van de Anonieme Alcoholisten, waar ze haar verslaving uiteindelijk erkent en gaat aanpakken. 'The Final Act' toont Tennisons strijd om de moordenaar van een meisje te vinden, maar laat ook het gevecht van haar innerlijke strijd tegen haar eenzaamheid en drankprobleem zien.


Grey's Anatomy
<3
 
Verhaal:Het verhaal speelt zich af in het Seattle GraceHospital in Seattle,Washington. Grey’s Anatomy is een ziekenhuis serie die je meeneemt in achter de schermen van het Ziekenhuis wereldje. Het verhaal draait om Meredith Grey, een vrouw die een echt leven probeert te leven terwijl haar baan als chirurg dit vrijwel onmogelijk maakt. Een serie met hele leuke dokters.. Juist, ja. Een serie die je als vrouw zijnde moet bekijken1
Switched at birth

Verhaal:In deze Amerikaanse serie draait het om twee tienermeiden die als pasgeboren baby’s in het ziekenhuis zijn verwisseld. De twee meiden hebben een totaal verschillende opvoeding gehad. Als de twee families de verwisseling ontdekken en elkaar opzoeken, moeten ze zien te wennen aan elkaar en elkaars leefstijl.

Gossip Girl <3
Verhaal: Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York City. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. De grote vragen zijn niet: wie studeert af met het beste cijfer. Maar eerder: Wie heeft het meeste geld, wie doet het met wie, wie is de Queen Bee van het Constance Billard en natuurlijk, wie gaat met wie naar het Prom? En wie kan je beter inlichten over iedereen die er toe doet dan Gossip Girl? Kristen Bell spreekt de stem in van Gossip Girl. Gossip Girl heeft een website en weet élk schandaal van iedereen die er toe doet. Zij stuurt de hele serie door sms'jes naar iedereen met de nieuwste schandaligste roddels. Hoe je een Gossip Girl sms kan herkennen? Simpel. Iedereens mobiel gaat vlak na elkaar af. 

The Vampire Diaries <3
Verhaal:The Vampire Diaries is het verhaal van Salvatore en Damon, twee broers die ten tijde van de Italiaanse renaissance verliefd waren op dezelfde vrouw. Ze vonden de dood in een zwaardduel, maar ontwaakten daarna als vampiers. Eeuwenlang bestreden ze elkaar. Nu zijn ze opnieuw verliefd op hetzelfde meisje, deze keer op het aantrekkelijke tienermeisje Elena,van Robert E. Lee High School. Is Elena sterk genoeg om zich staande te houden in hun allesvernietigende vete? 

Lost
Verhaal:Door een vliegtuigcrash stranden de overlevenden van vlucht 815 van luchtvaartmaatschappij Oceanic op een schijnbaar verlaten tropisch eiland. De schijn van verlatenheid verdwijnt al gauw. De overlevenden besluiten samen te werken, teneinde te overleven op het mysterieuze eiland, waar onder andere een monster van rook in de jungle schijnt te leven; waar een metalen luik iets onbekends afsluit in de ondergrond; en waar de zogenaamde "Anderen" leven. Iedere aflevering vertelt iets over de achtergrond van één van de mensen op het eiland aan de hand van flashbacks, en toont waarom de verschillende personages zich op een bepaalde manier gedragen en hoe onderlinge relaties zich ontwikkelen, met deze mysterieuze verschijnselen op de achtergrond. 

The best part about great television shows and movies is the idea they present to the viewing audience of a life which would be lively, an escape from reality to a world they aspire to know and experience..

Een hele waslijst met goede series die allemaal te zien zijn op: Watch-Freeseries. Heb jij nog wat toe te voegen aan deze lijst? En/of ken jij een goede serie die je graag wilt aanraden? Laat dan een comment achter. Heel veel kijkplezier! Liefs, Sally <3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten