Pagina's

donderdag 31 januari 2013

Sajoer boontjes met Marokkaanse kip!

Hi, there! Gisteren was het aan mij om het avondeten voor te bereiden. Zo gezegd, zo gedaan! Persoonlijk ben ik helemaal weg van koken. Ik probeer zoveel mogelijk te experimenteren wanneer ik de tijd er voor heb! En mijn favoriete vleesgerecht is toch echt: Kip! Werkelijk waar het meest veelzijdige stukje vlees! (Hoorde jullie ook dat irritante zangstemmetje in jullie hoofd bij het lezen van dat zinnetje?) Ik heb gisteren gekozen voor een simpel, maar zeer smakelijk gerecht. Een combinatie van Drumsticks bereid op zijn Marokkaans met Indische boontjes. Nu heb ik ontdekt hoe je je kip zo mals mogelijk kunt serveren. Dat ga ik jullie stapsgewijs uitleggen!

Hoe ga je te werk? Zorg er eerst voor dat je alle ingrediënten in huis hebt.

Ingrediënten:
  • 8 tot 10 kippenpootjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peterselie
  • Kruiden (Marokkaanse kruiden, Saffraan en Zout.)*
  • Bosui
  • Maggi Braadzak Provençaals **
  • Conimex Bomboe voor boontjes 
  • 500 gram Sperziebonen
  • 400 gram witte rijst
*Voor de Marokkaanse kruiden kun je naar een Marokkaanse slager gaan en vragen naar de paprikapoeder, peper, kerriepoeder en Ras el Hanout. Deze heerlijke smaakbrengers zorgen voor de ideale smaak! **Deze braadzak is te koop bij de Albert Heijn en staat bij de Knor Wereldgerechten etc.




Van links naar rechts: Zout - Saffraan - Mix van de Marokkaanse kruiden.


Bereidingswijze:
We gaan de drumsticks op zijn Marokkaans marineren. Je neemt een schaal en legt hier de pootjes in. Doe een klein scheutje olie over de pootjes heen en snijd vervolgens de ui, knoflook en peterselie fijn. Strooi de groenten over de pootjes heen. Breng de pootjes op smaak d.m.v. de kruiden. Gebruik overal 1 eetlepel van. Roer met een pollepel door de schaal heen, zodat je zeker weet dat de kruiden overal ingetrokken zijn! Warm nu de oven op 250 graden gedurende 15 minuten. In de tussentijd neem je een platte ovenschaal. Schraap de uien/peterselie vlotjes weg van de pootjes en doe deze in een apart schaaltje. Volg de aanwijzingen van de Maggi Braadzaak. Goed de kruiden er door heen schudden Wees niet bang dat de zak gaat scheuren, want dit gebeurt echt niet! Beloofd, haha. Maak de zak goed dicht en laat de opening een beetje vrij. Prik met een satéprikker 5 gaatjes in de zak en leg de zak liggend in de platte ovenschaal. Verlaag vervolgens de oven naar 200 graden en laat de pootjes een uur lang braden!







Nu heb je een uur de tijd om aan de slag te gaan met de boontjes en de rijst. Neem twee pannetjes en vul deze meter water. Doe in beide pannetjes een scheutje olie en snufje zout. De ene pan laat je op het vuur staan. Wacht geduldig af tot het water gekookt is. Als het water gekookt is doe je de rijst erbij. Wanneer de rijst klaar is, giet je het af en laat je het even staan met een deksel erop. In de andere pan doe je de sperziebonen en laat deze gedurende 20 minuten koken..Als de boontjes gekookt zijn, neem je een (wok)pan en doet er een scheutje olie in. Pak het schaaltje met de overgebleven marinade mix en doe dit in de pan. Bak de uien een beetje aan en doe vervolgens de bosui erbij. Niet veel later doe je ook de boontjes erbij. En tenslotte voeg je de Bomboe toe. (Vergeet niet twee eetlepels water erbij te doen!) Laat het op een laag vuurtje warm worden en voilá! Als de kip klaar is, knip je de zak voorzichtig open en haal je de pootjes eruit. Tevens wordt in de zak ook een heerlijke jus gecreëerd, dit kun je zeker gebruiken om de pootjes vochtig te serveren! En dan is het nu slechts een kwestie van opscheppen én genieten van een heerlijke maaltijd!

 




 

Wat vinden jullie ervan? Lijkt het jullie lekker? Zijn jullie bekend met de Marokkaanse kruiden? 
Mocht er iets niet duidelijk zijn, dan hoor ik dat graag! 

Lots of love, 
Sally. 

xoxo

6 opmerkingen:

  1. Wat een grappige combinatie :D Wel helemaal mijn smaak (denk ik)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit! Leuke blog heb je :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Omg, ik krijg zo'n zin in dit lekker eten. Hopen dat ze in Londen ook van die lekkere kruiden verkopen, want daar woon ik nu. Ziet er echt goed uit, ga het zeker een keer proberen. Lijkt het je leuk om Juicey te volgen op Facebook?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit vind ik super leuk om te lezen! Ik ben er eigenlijk wel zeker van dat je de kruiden zelfs in Londen kunt vinden. Ze hebben daar ook superveel van die Arabische winkeltjes! De braadzak van Maggi wil ik je desnoods per post toesturen! Ik ga even een kijkje nemen op je FaceBook pagina en zal het ook meteen liken! Thanks for your comment and enjoy your stay in London! XOXO

      Verwijderen